Den otroliga roll mödrar

. I de flesta länder firar den i maj, medan i orge är fostrets födelsedag den andra söndagen i februari.

Historien börjar 1865, när  beslutat att organisera en viss dag för att samla en stor grupp av mödrar. De samlades för att utbyta erfarenheter och diskutera kvinnors situation i ett samhälle där mammans roll och ansvar ännu inte var synliga eller erkända. nn Maria eeves var känd i US. Som sin egen mamma var hon en annan aktivist som kämpade för arbetsmödrarnas rättigheter och förbättra sociala förhållanden som hälsa, lön och barnutbildning.

Det har varit länge sedan åren när kvinnor började höras. Vi har gjort förändringar och det finns många segrar för oss att fira.

Men det är dock

fortfarande en lång väg att gå och täta snår att gå igenom  Idag vill vi bjuda in dig att tänka på mors roll i vår ålder, ålder och värld förresten.

Moderskap i dagens värld: ett riktigt äventyr

tt vara mamma är mer än bara en etikett

 uppfostra ett barn  Moral är inte lätt av många anledningar.

Först och främst är dagens samhälle fortfarande inte perfekt anpassat till allt som uppstår för barnet. Föräldraledigheten är dessutom för kort och arbetstiden är inte tillräckligt flexibel i många länder. Dessutom har många regeringar en lång väg att gå för att vara familjevänliga.

Men

ordeuropeiska länder är nuvarande modeller för resten av världen. De erbjuder mammaledighet och föräldraledighet till par, så att de kan spendera tid med sina barn. Detta uppmuntrar ett hälsosamt band med sina barn  Dessutom erbjuder de

bra arbetstider, tillgång till barnomsorg och ekonomiskt stöd för att uppmuntra ökade födelsetal. Om vi ??lägga undan dessa ideala scenarier för ett ögonblick, de flesta mödrar i andra länder på en lång resa att ordna planer och sätta upp möten med familjemedlemmar att ta hand om sina barn.

Ibland kan de kanske behöva arbeta färre timmar och därmed få lägre inkomst, för att ta hand om sina små.

Läs också här:

Den intima och känslomässigt band mellan mor och dotter 

ortom de svårigheter som samhället och den nuvarande politiska situationen medför för mödrar,

finns det många skäl att känna igen mammors och mors figurer i ditt liv.

känslomässigt engagemang som bildar dig ännu mer än en romantisk relation. 

en kärlek som ger dig kläderna på kroppen, inspirerar dig och blir en del av dig  n mamma som ger dig uppriktig hängivenhet, oföränderlig kärlek och respekt är en stark person i ditt liv.

Mors dag är bara en ursäkt för att dela en god måltid med henne och ge henne en liten gåva eller några vackra 

Men kom alltid ihåg att 

Varje gång är det bra. lla 

, ta hand om henne, ge uppmärksamhet till henne och prata med henne.  Mamma

.

Hon var, är och kommer alltid att vara en stark modig kvinna. Vid första ögonkastet ser du kanske inte kronan, men alla mödrar bär dem eftersom varje av dessa kvinnor har kämpat tusen gömda matcher. Tänk på alla andra mammor där ute. Tänk på hela matriarkalinjen som har mött hundratals motgångar, svåra tider, hungersnöd, konflikt och ensamhet. lla lyckades höja en familj med egna händer, egna insatser.

Vi har alla en historia på mer än en kvinna som är och fortsätter att vara din 

Idag är en bra dag att

minns mödrar i ditt förflutna och mödrar i din nuvarande. Idag är den perfekta dagen att reflektera över allt vi ännu inte har uppnått. Det är dags att tänka på de sociala rättigheterna som vi fortfarande saknar i våra jobb som arbetande mödrar för att skapa en bättre framtid för oss själva och våra barn.

lla mödrar kommer definitivt att uppskatta en bukett blommor och en stor kram från sina nära och kära. 

Mothers, låt dina instinkter guida dig

Oavsett hur många böcker du kan läsa om ämnet, instinkten alltid ge dig den bästa lösningen när det gäller att höja dina barn. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar