Detta är vad vetenskapen säger om dem som tycker om att vara ensamDet finns några som ser detta i dåligt ljus eftersom det går emot vår sociala grund och den naturliga förbindelsen som är så karakteristisk för människor. Men det kan vi inte glömma: det är bra för människor att vara ensamma.

Den enda tiden hjälper oss att hålla kontakten med vår inre värld, tankar och känslor. De som är så här hanterar situationer som orsakar stress och hantera mycket bättre. Som ett resultat främjar denna personlighet en solid personlighet.

Vetenskapen har försökt att studera människor som omger hela tiden och skisserar sina egenskaper.

Hälsosam, renande och fördelaktig ensamhet är något som verkar som "ett ögonblick att koppla ifrån." Detta beteende försöker inte fly från eller undvika människor. Det försummar inte att skapa obligationer som är betydande.

tt kunna ta skydd i ditt skal från tid till annan är hälsosam. Dessutom har det en positiv inverkan på ditt välbefinnande.

Idag kommer vi att visa dig vad vetenskapen säger om detta.

Spendera tid ensam för att uppnå personlig helhet

bok Party of One: The Loners' Manifest den Dessa människor gillar att vara ensam och verkligen njuta av sitt eget företag.

"nsamhet är ibland det bästa företaget, och en kort reträtt ger en fin avkastning."

John Milton

Men samhället har alltid märkt dem med olika adjektiv. De flesta av dessa adjektiv är ganska negativ: , förlorare, elitists , eller till och med självisk ...

Det är vanligt att inte vara säker på dessa människor. Detta beror på att de gör saker som att ta en vecka ensam och koppla bort allt och alla.

Dessutom, en person som inte har en och säger, "Jag är glad på det här sättet", såg oroad ut.Vilken fördel är det när ett sinne inte förändrar idéer med en annan? Finns det något nöje när någon väljer tystnad över samtalet? Kan du njuta av att hålla dina känslor och inte dela en soffa, säng, resa eller måltid?

Dessa är vanligtvis de vanligaste tvivel som motsatta människor har. De ser livet genom linsen med som söker konstant social stimulans. De söker alltid efter företag och söker alltid andras stöd.

Vetenskapen säger dock något annat.

tt tillbringa tid ensam betyder inte att du flyr från världen

läkare vid universitetet i Jena, Turingia (Tyskland) har utvecklat en skala med sina motparter.Denna skala mäter din nivå av social aktivitet, samband med andra och din önskan om ensamhet.

ågot som vi sa i början är att när vi pratar om ensamhet kan det ha olika fokus.

 • n av dem är Den neurotiska personen som bara söker ensamhet är av nödvändighet för att de inte vet hur man ska umgås. De vet inte hur man ska dra ut ur sin miljö, andra människor eller stimuli.
 • I andra änden av spektret finns det människor som åtnjuter vissa ögonblick med sig själva. Och samtidigt rinner de inte bort från någon eller något. 

Således har den så kallade "C of Social Desires" fått en lite djupare förståelse för den här profilen genom att visa människor följande:

 • Dessutom kommer färre "explosioner" från , obehag, frustration mm ...
 • Personer som tycker om sin egen tid brukar ha De är mer originella, nyfiken och fantasifulla.
 • Deras sociala egenskaper, så slående som det kan tyckas, är sympatiska. De är 
 • Genom att gå djupare in i sitt personliga universum, vet de hur man bättre känner igen externa behov, prestationer och bekymmer. 
 • det gör det möjligt för dem att definiera sina personliga egenskaper mer. Detta säger också att

 • denna typ av introversion är aldrig knuten till tvetydighet när som helst. Å andra sidan har de mest utåtgående personerna oftast en rädsla eller uppenbart obehag genom att vara ensam. De känner sig hotade. Dessutom ser de sig själva som "brutna" om de inte alltid är med sin partner, vänner etc ...
 • Samtidigt är en annan intressant detalj den
 • de som känner sig bekväma i ensamhet, bättre hanterar stress och ångest. Du kan dock undra på vilka negativa aspekter detta profilverktyg kan visa dig. Vad "C of Social Desires" visar är att

dessa människor brukar känna sig missförstådda. De har en bra bild av sig själva. Dessutom har de ett bra självkänsla. Men när de tänker på hur andra ser dem, ser de nästan alltid sig som "det svarta fåret i gänget" eller "det konstiga".

Sammantaget har alla sin egen personlighet. Ingen personlighet är bättre än en annan. Oavsett om du är en social fjäril eller föredrar tid ensam, är det bra att lära dig vad som hjälper dig att vara den bästa personen du kan vara och omfamna.

Kärlek för varje personlighetstyp

Medan det kan finnas vissa funktioner som lockar dig till någon först bör du välja en person som passar din personlighetstyp för att få den bästa balansen i kärlek. Läs mer "

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar