Giftiga familjer: störningar de orsakar

Du kanske kan identifiera sig med många människor som har haft att göra med ett giftigt familj, eftersom 

Ibland kommer du inte ens att vara medveten om det när du befinner dig helt nedsänkt i den.

Det är en komplicerad situation, en typ av toxicitet som du inte kan fly från, från vilken du inte kan fly. Men visste du att 

Vi behöver ta en djupare titt på detta.

Giftiga familjer och psykiska problem

Familjen är mycket viktig. Det är där barn blir utbildade och börjar få vissa färdigheter att kommunicera med andra.

Det är därför det är inte svårt att se hur för mycket toxicitet kan orsaka allvarlig sjukdom om det finns en balans eller friska känslor tillgängliga.

Det finns flera typer av familjer, men endast destruktiva familjer med allvarliga problem som måste överbeskyddande, eller andra tillstånd, kan påverka små  utan att helt förstå orsaken till dem.

Det är därför vi ska prata om några av de mest intressanta och sanna förhållandena mellan giftiga familjer och dessa psykologiska problem. Låt oss ta en titt!

1. Pygmalion effekt och dess inverkan på barn

Pygmalion effekten är helt enkelt  Det betyder att allt som en förälder vill eller fruktar för sina barn, kommer barnen att konvertera till sin verklighet.

Det är därför varje gång du berätta saker som "du är så lata" och "du har en dålig personlighet", kan det påverka barnet på allvar.

Familjer är fortfarande inte medvetna om hur mycket de påverkar barn. De inser inte att barnet kan anta senare än vad de säger och gör. På något sätt 

2. Dödligt kärlek

Det är en fras som många föräldrar eller familjer säga till sina barn: "Ingen kan älska dig mer än vad vi gör" Om de tar detta bokstavligt, kan det orsaka att de känner att, trots att de känner sig mycket  av familjen, de inte förtjänar att bli älskad något mer än så.

Det stora problemet med detta är att det normalt orsakar dem att vara tyst i de mest extrema situationer, såsom känslomässiga övergrepp eller misshandel.

Det är viktigt att veta att  och det är därför man måste ifrågasätta den. Familjer är inte bra bara för att de är din familj. Ibland är de mycket giftiga.

3. Overbeskyddande föräldrar

 vilket betyder att de minsta barnen fortsätter att kämpa med sig själva i sina vuxna år. Därför är det viktigt att bibehålla en balans och aldrig komma överens om att det är överbeskydd.

Vill du ha osäkra barn? Vill du höja någon som inte litar på sig själva? ftersom leder denna överskydd till, tillsammans med andra allvarliga känslomässiga problem som inte är så lätta att korrigera.4. Projicerade önskningar och osäkerhet

Hur många gånger har du sett ett par som har en kris sätta barn i mitten av det? Även om du inte vill erkänna det, absorberar våra problem ofta så mycket av oss att vi förbiser barnen i huset, något som verkligen påverkar alla.

Många familjer släpper också sina frustrationer och deras osäkerhet inför barnen, vilket sätter dem under press. Pressa de kommer inte att känna! ! 

lla dessa situationer kan orsaka , begränsade personlighetsstörningar, beroendeframkallande situationer och ett antal andra psykoser som blir mycket komplicerade och svåra i sitt vuxna liv.

Har du varit inblandad i en giftig familj? Vilka problem fick du? Vi kan inte välja vår familj, men vi kan åtminstone välja att vara medveten om problemen i det, för att hindra oss från att upprepa samma historia med våra egna barn.

Så tänk mer om det; 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar