När är dina mest fertila dagar?

tt försöka bli gravid och känner mer och mer otålig? Har det slagit dig att kanske du eller din partner har Det första steget är att slappna av och lära sig att känna igen vad de mest fertila dagar i månaden med tipsen nedan.

Lär dig att upptäcka förändringar i kroppen, liksom metoden för reglering av basal temperatur och på nolltid du kommer säkert att veta vilka dagar som är bäst för att bli gravid.

Skapa en kalender

 Om det är helt vanliga, kommer denna uppgift vara mycket enkel, men om din tid varierar, tänk på alla de variabler som vi föreslår.

I båda fallen rekommenderar vi att du tar en kalender och anteckna viktig information som vi kommer att förklara nedan, så att du kan se vad dina tendenser.

Vilka dagar är de?

 med andra ord - de där du har ägglossning, Dessa 14 dagar är ungefärliga, men man kan säga att i en cykel som varar 28 dagar, de flesta fertila dagar i mitten mellan menstruation och nästa. Dock bör du drar in från dagen i nästa period och inte räknar den du redan hade.

hur många dagar?

Med tanke på att ägglossningen varar mellan 12 och 24 timmar, och spermier kan överleva två till fem dagar innan insemineras ägg, v de sex dagar, de kommer med de flesta fertilitet vara ägglossning dag och två efter det. Det är därför det är viktigt att du är medveten om andra signaler från kroppen till vitt när det är.

Signaler från kroppen

Din kropp är klok, och när du kommer närmare dina fertila dagar kan du också märka några förändringar som följer, till exempel:

 • Du känner dig mer attraktiv.
 • Du har en högre sexlust.
 • Du kan känna några och liknande.
 • har en viskös konsistens och en transparent färg, som äggvita. Denna urladdning är bättre att bära sperma till ägget. Det kommer att visa upp ett par dagar innan ägglossningen, och sedan har en tendens att bli tjockare och vitare.
 • asaltemperaturen kommer att variera.

Kontrollera basala temperatur din

tt veta basal temperaturen kommer inte bara hjälpa dig att veta när dina fertila dagar är att vara , men också för att kunna komma ihåg dem när du är på naturlig födelsekontroll metoder.Faktum är att 

asaltemperaturen mäts alltid när kroppen ligger i vila så fort du vaknar när det är möjligt och med en termometer så exakt som möjligt.

örja ta temperaturen på femte dagen av cykeln, genom rektum eller vagina, i 3 minuter. Det finns några faktorer som kan variera den verkliga basala temperatur:

 • Om man inte har sovit tre timmar i förväg, eller om du lider av 
 • Om man rör sig precis innan temperaturen.
 • Om du tar temperaturen på en annan tid än vanligt.
 • Om du äter en annan än vanligt.
 • tt kallt eller försvagat tillstånd.
 • meditation.
 • yte av termometer.
 • nvändning av termometer på en annan del av kroppen.

Och när är de bördiga dagarna?

Du kan skapa en grafik så att resultatet blir synligare.

Före ägglossningen tenderar basaltemperaturen att variera mellan 36, 5 och 36, 7 grader Celsius. På grund av hormonella förändringar, kan temperaturen öka från 0, 3 till 0, 5 grader Celsius under de två eller tre dagarna före ägglossningen. Ökningen varar fram till slutet av din cykel när nästa startar.

Du borde skapa denna graf i minst två månader innan du kan vara helt säker när du har dina bördiga dagar.

ilder med tillstånd av ilyoungko, oris SV och Susan.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar