Varför inträffar svartsjuka?

"Om de är avundsjuka, är det bara för att de älskar dig", "Jag är avundsjuk för att jag älskar dig", "ska du inte oroa dig när de slutar att vara svartsjuk, betyder det nämligen att de inte kär i dig längre "... 

Det är dock inte sant att avundsjuka är ett uttryck för kärlek, som vi har fått veta. Det är faktiskt ett känslomässigt svar på rädslan att förlora någon vi är övertygade om att tillhöra oss och för vilka vi känner oss mycket hängivenhet.

Shalom är en varningssignal som informerar oss om att det finns en fara att vi kan förlora kärlekens kärlek på grund av en annan person. Det kommer vanligtvis med känslor att överges och uteslutas, vilket resulterar i en mycket smärtsam situation. Men detta tecken, om vi lär oss att behandla det och förstå det, kan vara väldigt berikande.

Du kan känna dig avundsjuk av många olika anledningar, men det är främst relaterat till de områden som personen känner sig mest osäker på. Men trots hur det kan fungera är jalusiens fiende inte en annan person, utan snarare bilden av vad man vill bli.

Svartsjuka är inte bara förekommer i förhållandet (även om detta är den mest typiska), men också mellan syskon, kusiner, vänner, familjemedlemmar, kollegor och så vidare. Det är därför som denna känsla, som finns i alla kulturer, är en del av många låtar, myter, legender, böcker och naturligtvis vetenskapliga studier.

Svartsjuka: Den felaktiga idén att någon tillhör oss

Hade vi kunnat lägga undan , hade inte svartsjuka existerat. Det är faktiskt så enkelt. Människor har naturligtvis växt upp i en miljö där de tar hand om allt de har runt. Vi håller något för att vi gillar det, det får oss att känna på något sätt vi njuter av det och vi vill ha det tillgängligt när vi känner det.

Det vanligaste förhållandet där avundsjukdom uppstår är i ett förhållande där båda parternas känslor och åsikter bör vara lika viktiga. Det är därför nödvändigt att . Det är viktigt att inte säga till oss själva att den andra är ett objekt som gör vad vi vill, när, hur, var och så många gånger vi önskar.

nligt V. de Miguel: "Ibland innebär en överdriven oro för en partner behöver kontrollera, och det är mer relaterade till besittning än kärlek." tt ständigt frågar var de är, om de har kommit till jobbet, vad de gör och "overprotect" kan vara ett omedvetet sätt att hålla dem vid vår sida.

Om vi ??däremot inte tror att vår partner tillhör oss, betyder det inte att vi älskar dem mindre, utan snarare det motsatta. åda parterna i relationen behöver autonomi, som båda spelar en tillfredsställande del i sina egna liv och relationer, och båda har utrymme att växa.

Tror du inte att det visar mer kärlek att ge personen på vår sida friheten att vara lycklig och ha utrymme att göra vad de vill ha?

Det finns givetvis en punkt där vi tänker: Om jag "låter" dem göra vad de vill, kommer de säkert att lura mig eller uppträda på ett sätt som de inte borde göra. Inte nödvändigtvis.

Den främsta anledningen till att en person blir avundsjuk är låg självkänsla, och det är något som den avundsjukare själv måste jobba med. Den starka rädslan för att förlora den person vi älskar berättar att vi inte är nöjda med oss ??själva och att vi tror att vi behöver någon annan att vara lycklig. Och vad kan du göra för att bota avundsjukan? Det är viktigt att direkt ta itu med roten till det som genererar avundsjukan: den destruktiva avvisningen av oss själva. Vi har alla delar av oss som vi inte tycker om eller vill förbättra, men problemet uppstår när vi avvisar dessa delar på ett destruktivt sätt. Om din partner kontrollerar vilken rörelse du gör, kritiserar de hur du klär dig om de spionerar på dig när du skriver ett textmeddelande eller e-post om de är oroliga när du går till jobbet och hittar ursäkta för dig att stanna hemma eller om de ifrågasätter när du kommer hem från staden, är de alltför avundsjuk.

Så vad kan man göra? Prata om det och försök att hjälpa dem att förstå att förtroendet är mycket viktigt i ett förhållande. Om båda parter i relationen försöker

arbeta för att göra situationen bättre

är det ingen tvekan om att du kommer att lyckas.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar