Du behöver inte göra alla nöjda: Inte alla har god smak

n av de främsta orsakerna till onödigt lidande är utan tvekan vår strävan att bli omtyckt av alla.

Du kan berätta själv just nu att detta inte gäller för dig och att du inte bryr sig alls om att anpassa sig till andras smak och preferenser bara för att passa in.

Men på ett sätt är det något vi alla har gjort en gång och vi fortsätter att göra det i liten skala.

Människor, som ingår i deras sociala och emotionella miljöer, är programmerade att harmonisera, att lyssna på andra. Detta kräver ofta att du gör andra lyckliga, att vara artiga och till och med genom att säga "ja" när du känner att du säger nej.

yckeln till detta ligger i vägen och självförtroendet för din . Vi gillar att behaga andra och vi vet att människor tittar på oss som hanterbara, men att bli av med hela tiden ska aldrig få dig att känna dig instängd.

I dagens artikel kommer vi att reflektera över detta.

Den desperat behov av att göra alla nöjda och bli omtyckt av alla

 tt vara lika betyder att du förbättrar dina förföranden för att locka till sig den potentiella partner som du till exempel lockas till.

tt vara lycklig är att projicera en bra bild under en intervju för att säkerställa framtiden du vill ha.

Du gillar människor som liknar dig när det gäller att göra vänner, och du kan inte förneka det faktum att ibland måste man ge upp lite av för att upprätthålla harmoni.

 Det betyder bara att upprätthålla en sund balans så att alla kan samexistera. Om var och en av oss bara skulle handla för våra egna intressen, till exempel genom att sätta gränser och bygga väggar, skulle vi förlora samhällets mening.

Se också: 

fråga som verkligen går igenom ditt huvud nu, kan vara: Vad är gränsen? Var är denna gräns mellan min identitet och vilket samhälle kräver att jag ska passa?

Vi kommer att förklara nedan.

Den intima process av självinsikt

lla har sin egen essens, och detta väsen är inget annat än din personliga bagage innehåller din värderingar, känslor, självkänsla och självkännedom.

 • Denna personliga resa där du upptäcker vem du är är en process som varar för evigt.
 • Du har landat i världen som en social varelse som söker första erfarenhet, och du behöver, framför allt, att känna integrerade.
 • Detta kan innebära att en ung person ibland känner en seriös uppkoppling mellan vad de är eller känner och vad andra vill ha av dem.
 • Gemenskapen ber dig att vara attraktiv, perfekt och självständig. Det som händer är homogeniserat, medan din unika och essens tas bort. Detta är felaktigt.

lla har gått igenom dessa steg för att äntligen hitta den inre balansen, där du finner att du tycker om att vara unik, särskild och annorlunda än resten.

Lär dig om 

Äventyren att vara dig själv

Långt från vad många tycker att det inte är lätt att vara dig själv. Å ena sidan har du förväntningarna på din omgivning, din familj, ditt samhälle och ditt jobb.

 • Det förväntas att du är trevliga barn, kärleksfulla partners och effektiva medarbetare.
 • Även om du ibland bara experimenterar med vem du är, utpressning och andra människors förväntningar kan be om saker från dig som går emot dina värderingar.
 • Äventyret att vara själv kräver att du upplever små konfrontationer, oavsett om du gillar det eller inte. Detta bör dock inte betraktas som felaktigt.

Inte alla har den "goda smaken" för att uppskatta dig.

Världen kommer inte sluta med "nej, jag tycker inte om dig". Det öppnar faktiskt bättre möjligheter.

 • Om du strävar efter att få alla att känna som dig, drar du dig bort från dig själv och din egen resa där din självkänsla, balans och identitet skrivs. Om någon inte har den "goda smaken" där de uppskattar din karaktär, oroa dig inte ditt skrämmande skratt, din humor och din sarkasm och din passion för livet.
 • Missa inte:

motionell mognad är att veta livet är inte perfekt För varje person som gör grimaser i avsky, det finns dussintals andra som har empati med vem du är, med vitalitet som definierar du och göra dig unik. Tveka inte att njuta av äventyret att vara dig själv varje dag.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar