Du behöver tid för dig själv: 5 psykologiska dimensioner som bevisar

Du behöver tid för dig själv, men du ägna nästan alltid tid att de omkring dig, eller om du engagera sig i situationer som bara förstärker din känsla av trötthet och ångest.

Även om överraskande 

Spendera tid för dig själv betyder inte att du måste ta en semester varje gång du blir överväldigad av stress. Det betyder inte heller att ta en promenad är tillräckligt för att lösa det obehag som gör ont dag efter dag.

tt investera i tid för dig själv innebär först och främst att man vet hur man "Disconnect", du vet hur man stänger av mental ståhej och fastställer känslig men autentiska till dina behov, dina tankar, rädsla och tomhet att fatta val om ditt liv.

Idag kommer vi att förklara de psykologiska dimensioner som avslöjar ditt behov av att investera lite mer tid för dig själv.

5 psykologiska dimensioner som bevisar att du behöver tid ensam

Ofta när semestern är precis runt hörnet, förbereder många av oss reser, tid för rekreation och utflykter, och vi tror att det kommer att få oss att känna häpnadsväckande.

Den underbara "regeln av trä" är inte alltid uppfylld.

 resor, förberedelse, släktträffar, och ibland var tvungen att planera varje sak för att "utnyttja din tid."

Men en viktig sak är att den här gången för dig, som kommer att hjälpa dig att må bättre, måste du dela med andra människor: din partner, barn, familj ...

 • Tro det eller ej, men 

Ibland verkar det som enkelt att dedikera två timmar om dagen till dig själv bättre än vitaminer. Låt oss ta en titt på vilka psykologiska dimensioner som visar att du kanske har nått gränsen för din styrka.

1. Dåligt humör och apati

Vi går igenom tider där allt stör oss, där vi inte har möjlighet att vara på gott humör och ingenting är intressant. Det kan vara specifika tider på dagen, men problemet blir något annorlunda när det blir kroniskt. Detta är den första av de psykologiska dimensioner som visar att du behöver sin tid.

tt alltid vaknar med en känsla av att du helt enkelt inte har det i dig att ta dig igenom dagen, du simmar mot strömmen, att de som är runt omkring dig har som inte passar med din .

llt detta utgör utan tvekan de små detaljerna som utgör så mycket obehag.

är det är så svårt att bara släppa det dåliga humöret, händer något inom sig.

2. Känslan att du inte har tid att någonting

Detta fenomen förlorad tid är ett mycket vanligt symptom relaterat till ångest.

Detta är inte bara att ha en distinkt känsla av att du inte har tid att göra alla de saker som du tycker om, men det också hänvisar till erfarenheterna av en faktisk tidsförlust, mellan halv och en timme där du känner Du gjorde ingenting, men du kan inte komma ihåg vad som hände.

Det är vanligt att uppleva detta under stresssteg och 

3. Självuppfattat fel

Vad du än gör kommer det att bli dåligt. Denna förlust av självförtroende får dig att tro att allt är bortom din kontroll. Oavsett hur svårt du försöker, beror ingen av er.

Detta är en frustrerande verklighet som är en tydlig indikation på att något händer. Det betyder att Du måste sätta dig själv som en prioritet och ägna dig åt dig själv.

4. tt inte känna sig uppskattad

Vi har hänvisat till detta i föregående stycken, världens kämpar mot dig, och det verkar som alla runt du sätter sig som en högre prioritet, att de utnyttjar det faktum att du är alltid där dem.

är de behöver andas ge dem luft; är de vill gå, lägg jorden under sina fötter.

 • Detta försvar kan vara i ditt sinne eller det kan vara verkligt. Därför behöver du också ftersom det inte uppskattas kan det tydligt leda till 

5. Psykosomatiska symptom

Den sista kategorin av psykologiska dimensioner är psykosomatiska symtom.

tt inte ha tid för dig själv, för att inte ha utrymme att tänka, att slappna av och ha det inre konversation med dig själv att upptäcka vad är dina prioriteringar och att tänka på de ändringar du behöver göra allt detta gör ditt sinne reagerar.

Det skapar följande:

 • Takykardi
 • Överdriven trötthet
 • 
 • Magbesvär
 • Insomnia

Hur börja ägna mer tid för dig själv

Ta några helgdagar är inte tillräckligt bra. Vänta inte till fredagen för att vara lycklig, eller gå på semester för att vara dig själv. 

Dedikation till dig själv är att investera i hälsa. Det är en viktig nödvändighet, precis som att äta och klä av sig varje dag. Så under dagen, lägg åt en eller två timmar till dig själv, exklusiv.

 • Den här gången med dig själv bör vara kvalitetstid och, om möjligt, ensam.
 • ågra meditera, andra gör yoga, andra sätter sig bara ner framför ett fönster och tittar, vilket leder till en djup lugn.
 • Den här gången är det du behöver för att komma i kontakt med dina behov. Det här är dags att 
 • Genom att förstå dina prioriteringar börjar du göra val.För att kunna vara lycklig måste du kunna göra val, för att fortsätta utan rädsla.

Strömmen är i dina händer.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar