5 Skäl att göra armhävningar varje dag

Utbildning är en av de bästa sätten att bränna en hel del kalorier, gå ner i vikt och tona dina muskler tills du har den form du vill.

lla övningar involverar inte alla kroppens muskelgrupper, och i de flesta övningar måste du kombinera en kardiovaskulär träningsrutin för att arbeta med olika delar av kroppen.

Lyckligtvis armhävningar en av de "allt-i-ett övningarna" är för flera delar av kroppen utan att du behöver lägga till nya rörelser till din rutin eller att du arbeta hårdare.

 gör det bara att de kommer att ha stor inverkan på din form.

Stärker din överkropp

Genom att gradvis öka antalet pushups du gör varje dag kommer du att bygga styrka i överkroppen.

Denna enkla övning fungerar med bröst och axlar och hjälper dig att utveckla en överkropp som är stark och definierad.

Träna magmusklerna

Även om pushups är tekniskt överkroppsövning tränar de också andra muskelgrupper när de är korrekt utförda. 

Detta stärker och tonar magan utan att inrikta särskilt på bukmusklerna.

Öka din energinivå

Även utbildning kan låta som det sämsta sättet att lindra trötthet eller svaghet, det kan göra några armhävningar faktiskt ge dig en energikick.

Denna rörelse förbättrar blodcirkulationen, genererar kroppsvärme och utlöser hormoner som gör hjärnans arbete mer effektivt.

Det bästa är att du kan göra pushups nästan var som helst och att det alltid kommer att vara tillgängligt för dig som en snabb uppladdning utan att behöva tillgripa energidrycker eller piller.

Öka direktheten

är din kropp blir äldre kommer din rakhet att minska, vilket gör dem mer sårbara mot frakturer. Viktträning är en viktig del av att bibehålla starka ben och du får också den här fördelen med att göra pushups.

är du utför denna omfattande övning du arbetar med olika muskelgrupper, förutom de handleder och armbågar, som alla stärker ben och minskar risken för skador.

Ökar ämnesomsättningen

är du trycker på måste din kropp använda flera olika muskelgrupper samtidigt. Detta gör det möjligt för hjärtat att arbeta hårdare för att pumpa blod och du börjar andas snabbare.

Den övergripande fördelen är en ökning av ämnesomsättningen, som är en viktig del av viktminskningen och för att förbättra din allmänna hälsa. Med bara en rörelse får du dubbelt så många fördelar eftersom det uppfyller rollen för både träning och träning.

Hur gör du pushups?

u när du har några väldigt bra skäl att börja göra pushups varje dag är du förmodligen redo att komma in i rutinen.

Om du vill bygga muskelmassa, bränna fett och förbättra din övergripande form, var uppmärksam på följande tips så att du gör det rätt.

  • Ligga på golvet eller en yogamatta med ansiktet nedåt. Håll fötterna ihop och du kommer att känna din kroppsvikt på bröstet.
  • Placera dina palmer på golvet bredvid dig med axelbredder.
  • öj tårna så att de rör jorden.
  • Skjut upp dina armar samtidigt som du stöder din vikt på dina händer och tår. Huvudet ska förbli i en rak linje i förhållande till klackarna.
  • äta ut dina armar och håll den utökade positionen. Därefter böjer du armbågarna och går tillbaka till startpositionen.

I början kan du göra så många pushups som möjligt, men pressa inte dig för mycket om du inte är van vid rörelsen. 

Du kan göra flera uppsättningar repeteringar och öka det totala antalet som kroppen anpassar sig till.

Det är en bra idé att lägga till en till två extra pushups per dag.

Slutligen kommer du att kunna göra dem alla i en uppsättning utan att stoppa. 

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar