5 Tips för att gå ner i vikt och hålla ner det

 Det är nödvändigt att balansera för att främja god hälsa och förebygga sjukdomar.

I vår moderna stillasittiga och ohälsosamma värld finns tusentals människor som måste bekämpa fetma och övervikt varje dag som också medför många andra risker.

rännande fett och gå ner i vikt är inte något du kan göra över natten och 

ågra tips för att gå ner i vikt är att ta bort några livsmedel från din kost som hindrar dina framsteg, samt att börja regelbunden motion och ändra andra vanor som spelar en viktig roll för att uppnå ditt mål din viktminskning och håll ner den.

lla vill göra det, men få gör det ordentligt. Därför vill vi i dagens artikel dela fem viktiga tips som hjälper dig att uppnå och behålla en idealvikt en gång för alla.

Lista med tips för att gå ner i vikt och hålla ner det

1. Ta en titt på ditt kolhydratintag

Kolhydrater finns till viss del i alla livsmedel, och det är viktigt att du följer ditt intag för att gå ner i vikt.

tt av de bästa sätten att ta kontroll är att välja mat baserat på deras glykemiska index (GI), för att minska bildandet av fettvävnad.

Om du försöker flera olika livsmedel kommer 

Vill du veta mer? Läs: ra egenskaper hos öl

2. Falla inte för "mirakel dör"

 Ja, det kan vara möjligt, men inte utan mycket smärta och ansträngning. v de otaliga tipsen för att gå ner i vikt fortsätter spridningen av snabba genvägar att växa. Problemet är att dessa "mirakel dieter" exponerar dig för fler chanser och många gånger har de bara tillfälliga resultat.

Låt oss förklara. Sådana "måltidsplaner" kan skapa farliga efterverkningar av  för optimal funktion.

Förutom det är det troligt att när du är färdig med kosten kommer dessa känslor av ångest och hunger återvända, vilket gör att du får ännu mer kalorier än vad du gjorde tidigare.

Därför är det bäst att satsa på en viktminskning diet där du måste vara tålamod, eftersom du har en balanserad och hälsosam kost som Medelhavsdieten. 

Kanske tycker du att för att uppnå dina viktminskningsmål måste du eliminera allt fett från din kost eftersom det vanligtvis har ett högt kaloriinnehåll.

Men du bör komma ihåg att det finns gott om hälsosamma fetter - såsom omättade fetter - som kroppen behöver för att fungera optimalt.

Det är därför

en bra idé att ta bort rött kött, korv och bakade varor som innehåller mycket mättat fett och som är "gift" på din kropp. I stället, och detta är en av de bästa tips för att gå ner i vikt och hålla ner det, bör du försöka att öka ditt intag av omega-3 fettsyror som finns i olivolja, fet fisk, nötter och frön.

4. Få motion varje dag

Så du har inte tid att gå till fitnesscentret? Det är inte en ursäkt för att hoppa över din dagliga träning, eftersom du kan också

vandra i en halvtimme eller göra andra aktiviteter för att upprätthålla denna goda vana. lla listor med viktminskningstips innehåller åtminstone en del dagliga aktiviteter. Fysisk aktivitet accelererar hjärtfrekvensen, ökar metabolismen och är ett av de mest effektiva sätten att minska kroppsfett samtidigt som man bygger muskelmassa.

Vänligen läs: Middag är nyckeln till en hälsosam kost

5. Ät en hälsosam frukost

Om du har bråttom på morgonen eller inte har tid att laga mat, tror du kanske det är en perfekt ursäkt för att hoppa över en hälsosam frukost.

men inte många vet att

detta kanske är den viktigaste måltiden på dagen när det gäller att bibehålla en hälsosam vikt och att få energi. 

ta lite extra tid att göra en rejäl frukost.   • Kolhydrater: mellan 50 och 60% av kalorierna i din frukost bör komma från kolhydrater
  • protein: välj proteiner med hög kvalitet, som mjölk, ägg eller kött
  • fett: fett bör stå för 25% av kaloriintaget i din frukost genom spannmål, mejeriprodukter eller ägg
  • vitaminer och mineraler: de som finns i frukt och grönsaker , som du kan konsumera rå, som juice eller i en smoothie.
  • ADVERT

Lägg till din kommentar