6 Effektiva sätten att kontrollera hormoner som orsakar viktökning

Länge rådets specialister sina patienter som att gå ner i vikt, var de tvungna att äta mindre och motionera mera.

u inser de flesta av dessa experter som deras gamla råd var alltför lätt att hantera de komplexa problem med övervikt eller Även om du inte kan ändra de gener som du föddes med kan du styra de hormoner som får dig att öka genom det du äter.

1. Försök att upprätthålla en hög konsumtion av fiber och en låg sockerintag för att styra hormoner

 är en av de mest derided hormonerna när vi talar om viktökning, eftersom det stimulerar cellerna att lagra socker i kroppen i form av fett .

Detta kan bli en ond cirkel: är din vikt ökar behöver din kropp mer insulin för att minska mängden socker i cellerna. 

Om du håller en diet som är låg i socker och hög på fiber, kommer du få mindre problem med att kontrollera insulinhalterna naturligt.

Detta beror på att fiberen brister långsamt ner i kroppen, och 

Fiber förbättrar också matsmältningen och får dig att känna dig längre, så det är ännu lättare att gå ner i vikt.

2. Ät protein under dagen

Protein är viktigt eftersom det hjälper dig att reglera ett hormon som kallas ghrelin. Du kanske inte har hört talas om det innan, men det är mycket viktigt när det gäller viktökning som det kallas "sulthormon".

Höga halter av detta hormon kommer att få din hjärna att berätta "mata mig nu!" I verkligheten är det verkligen inte nödvändigt. Protein bidrar dock till att undertrycka detta hormon och stänger av de falska signalerna.

Det behöver inte vara animaliskt protein som kött, ägg eller mejeriprodukter. ötter, frön och baljväxter som bönor, linser eller ärter är andra proteinalternativ som du kan välja.

3. Välj mejeriprodukter klokt

Om du inte är laktosintolerant är mejeriprodukter inte dåliga för dig.

Du bör ändå välja dem noggrant.

Många företag inom mejeribranschen använder konstgjorda tillväxthormoner när de odlar sina kor för att stimulera framställning av mjölk och kött.

Dessa hormoner är inte utformade för att människor ska konsumera dem, så 

Välj alltid organiska mejeriprodukter eller de märkta som "hormonfria". På så sätt kan du njuta av dem utan att tänka på vilken effekt de kan ha på din långsiktiga vikt.

4. Var försiktig med korn

Korn och frön som innehåller gluten, i synnerhet hela korn, är inte nödvändigtvis bra för alla. Om du har problem med sköldkörtelhormoner, 

Mer  har visat att en diet rik på gluten kan avsevärt minska produktionen av detta hormon. Sköldkörtelhormoner spelar en viktig roll när du vill undvika viktökning eftersom de hjälper till att reglera metabolismen.

Det kommer att bli svårare för dig att gå ner i vikt, och de lägre nivåerna av sköldkörtelhormon du har, desto långsammare din ämnesomsättning vara. Om du kontrollerar hormoner så här kommer du att gå ner i vikt på lång sikt.

5. Undvik sojaprodukter

Soja kan vara en komplicerad typ av produkt. Även om det är sant att det innehåller lite fett, låga kalorier och mycket vegetabiliskt protein, innehåller det också kemikalier som kallas fytoöstrogener.

Dessa kan blockera kroppens faktiska östrogenproduktion. är östrogenhalten är stabil, optimeras ett hormon som kallas leptin.

 är leptinivån är normal känner du dig bekväm när du bara äter vad du behöver.

v denna anledning är det en bra idé att undvika sojaprodukter när ditt mål är att gå ner i vikt.

6. Klipp konsumtionen av koffein

Kaffe och te är rika på antioxidanter och har goda fördelar för din hälsa. Men när det gäller viktökning, kanske du vill överväga att minska din koffeinförbrukning.

, som är det hormon som reagerar på stress och kan orsaka viktökning i bukhålan, eftersom det omfördelar fett från armar och ben till magen.

Så om du vill gå ner i vikt, minska förbrukningen av drycker som innehåller koffein - detta inkluderar de produkter som påstår sig vara koffeinfritt.

Dessa förändringar i din kost inte nödvändigtvis baseras på hur många kalorier du förbrukar, utan snarare på 

Dina hormoner spelar en grundläggande roll när du försöker gå ner eller gå ner i vikt.

Om du vet hur man styr hormoner som orsakar viktökning, 

Kom ihåg att om du vill göra en stor förändring i kost eller matvanor, är det bäst att först tala med en läkare du litar på eller en nutritionist.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar