6 Tips för att öka din ämnesomsättning och gå ner i vikt

 Det betyder att dina organ fortsätter att fungera på optimal nivå, och under dagen underlättar det också många andra uppgifter till fördel för din övergripande hälsa.

Även om du bränner mer kalorier genom intensiv fysisk aktivitet, fortsätter din ämnesomsättning att öka blodcirkulationen och din andning när du återvänder till vila.Det sägs att en person har låg metabolism när de har en lägre kaloriförbrukning än vad som anses vara normalt.

ftersom denna fråga handlar om människor som kan ha en hög risk att bli överviktiga eller lider av fetma, är det viktigt att förstå följande tips som hjälper dig att öka din ämnesomsättning.

1. Dela dina måltider i flera delar för att öka din ämnesomsättning.

lla vet att du borde äta tre huvudmåltider om dagen. Dessutom är det lämpligt att dela upp dem i fem eller sex portioner hela dagen för att göra ämnesomsättningen fortsatt att fungera.

Även om det kan tyckas motsägelsefullt att vissa, , kommer din kropp reagerar genom att sänka kroppstemperaturen och lagra energi som fett om du svälter dig själv och inte ge din kropp tillräckligt med kalorier.

yckeln till att hålla din ämnesomsättning hög är att du måste välja mat rik på vitaminer, mineraler och fibrer - som också har låga kalorier. Dessa hjälper dig att känna och dämpa hungerkänslan som kan överdriva bearbetat socker och mjölprodukter som har väldigt lite näringsvärde.

Se även: Sänk dina blodsockernivåer med dessa livsmedel

2. Öka ditt intag av protein

Även om du inte vill basera alla dina matintag i protein, är det lämpligt att öka mängden du äter för att förbättra din fysiska prestation och bränner fler kalorier.

 och främjar fettförbränning för en smalare kroppsbyggnad.

aturligtvis behöver du bara välja proteiner av hög kvalitet, de som uppfyller kroppens behov. ågra av dem kan erhållas från följande:

 • gg
 • Fish
 • Magert kött
 • spenat

3. Få tillräckligt med sömn

Människor med dålig sömnkvalitet har större risk att gå upp i vikt jämfört med personer som sover bra.

Detta beror på att 

Ghrelin är ansvarig för att utlösa svält, medan leptin är den som genererar känsla av känsla.

är du inte kan sova ordentligt kommer du förmodligen att känna dig mer hungrig - både på natten och hela dagen.

4. Öka ditt vätskeintag

Många förstår fortfarande inte hur bra det är att dricka mycket vatten under dagen. Denna vätska är vital för livet själv eftersom 

n kropp som är uttorkad kommer att ha problem med att använda energilagret ordentligt, vilket leder till en större ackumulering av fett.

Vilket är en bra idé som kommer att förbättra effekterna, är på väg att lägga till en matsked citronsaft eller äppelcidervinäger till ett glas vatten.

Vänligen läs: Morning outine for Weight Loss

5. Få motion

lltför många av oss är inte fysisk aktivitet som vi bara ser som något roligt, men det finns ingen tvekan om att det är det bästa sättet att snabba upp din ämnesomsättning.

n kombination av träning med hög intensitet och viktträning bränner lagrad fett och främjar ökningen av muskelmassa.

Det är viktigt att du spenderar minst 30 minuter om dagen för att träna. Om du redan har en mycket stillasittande livsstil, försök inte att börja med en hård träningsrutin eftersom det kan leda till skada. 

6. Öka ditt intag av fiber

Fiber är ett av dessa viktiga näringsämnen som du inte bör försumma från din dagliga kost. Det uppfyller viktiga funktioner, till exempel att stödja hälsosam matsmältning, ta bort kolesterol och hjälpa dig att känna dig längre.

Tack vare allt detta kommer din ämnesomsättning att öka och du kommer även att gå ner i vikt.

ågra bra källor till fiber är:

 • Havre
 • rown ris
 • gröna bladgrönsaker
 • Äpplen
 • nanas
 • Cantaloupe
 • Papaya
 • Chia
 • Ground linfrö
 • nötter

att ingå, 

Genom att träna dem varje dag kommer du inte bara att förlora några pund - du kommer också att börja märka andra otroliga fördelar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar