7 öVningar som tonen magen

Magen är den svåraste kroppsdelen och tonen, eftersom det kräver regelbundna ansträngningar att hålla och för att undvika laceration runt midjan.

rist på motion och en kost med massor av kalorier är den främsta orsaken till en slapp mage och , , eftersom det är här som tydligast ser konsekvenserna av en stillasittande livsstil och dåliga matvanor.

Det är inte lätt att få en fast och platt mage, men inte omöjligt. Det finns mycket man kan göra för att uppnå sitt mål att förbättra sin form och ton i magen.

Om du är en av dem som inte har tid att gå till fitnesscentret för att träna, varför inte prova dessa 7 övningar där du kan ta din mage hemma?

enlyftplank

Placera i ett standardplankläge som stöder kroppen med underarmarna och tårna. Kontrollera att armbågarna är parallella med axlarna. esten av kroppen måste bilda en rak linje från nacken till klackarna.

Håll ett ben när du håller den här positionen.  Upprepa denna rörelse med ditt andra ben.

Se till att du sträcker magen så att du får det på rätt sätt.

Vill du lära dig mer? Läs: 

planka med upphöjda fötter

Likaså föregående övning, sätta dig själv i planka läge med underarmarna, armbågar parallellt med axlarna. Men den här gången borde du placera fötterna på en bänk eller en boll. 

Dra åt magan och håll den i 10 sekunder.

 Sidplan

Ligga på golvet, på vänster sida, och hitta en position där din kropp kan vila på vänster underarm och på insidan av din vänstra fot. Kontrollera att armbågen är parallell med axeln och att överarm är vinkelrätt mot golvet.

Dra åt din mage och håll den här positionen i 30-40 sekunder innan du gör detsamma på motsatt sida.



örja i samma position som tidigare träning. Lyft sedan och böj vänster ben så att din vänstra fot är parallell till höger

knä 

Håll den här positionen i 30-40 sekunder innan du gör detsamma på motsatt sida.



Ligga på baksidan, med armarna rakt åt sidan, knänna är något böjda och fötterna planterade på golvet.

Höj benen långsamt i denna position, tills tårnen pekar upp mot taket och höja dina höfter något ovanför golvet.

Sänk benen långsamt och försiktigt ner till golvet igen tills du når startpositionen.Upprepa denna övning 15-25 gånger, och se till att du spänner över magmusklerna varje gång. 

Håll en handvikt i varje hand, lyfta armarna över huvudet och rör dig långsamt runt rummet medan du sträcker dina magmuskler.

Ta 15-20 steg, vila och upprepa.

ro

Denna övning är bra för att tona din mage och bli av med mager hud efter att ha gått ner i vikt.

Ligga på ryggen med benen spridda så att de är parallella med dina höfter, och dina armar sträckte sig till sidan, med dina palmer vända mot golvet.



Se till att dina axlar vilar på golvet

och håll den här positionen i 10-15 sekunder innan du tar en paus. Upprepa varje rutin 4-8 gånger.

 Muskelkramper: ehandling och förebyggande

Kom ihåg! esultat från dessa övningar kommer inte att ses omedelbart! Förändringar kräver mycket tålamod och uthållighet.

Det är viktigt att du utför dessa övningar dagligen eller minst tre gånger i veckan.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar