7 Skäl till varför du inte förlorar vikt

Inaktivitet är en av huvudorsakerna till fetma och fetma. De som lider av sömnproblem har lägre brännskador, vilket också påverkar sultormonerna och orsakar ofta ökad aptit.

Kost och motion är alfa och omega för att uppnå viktminskning och upprätthålla normal vikt, men du kanske inte vara medveten om att 

n av följande orsaker kan vara den skyldige om du bibehåller en hälsosam kost och motion regelbundet utan att gå ner i vikt. Läs vidare för sju potentiella anledningar till varför vikten står på plats.

Du sover inte tillräckligt

Studier visar att de som kämpar med sömnproblem eller sover mindre än fem timmar per natt har lägre brännskoäng. 

Leptin är det hormon som talar om för hjärnan när du ska sluta äta, medan ghrelin (som produceras av magsäcken) stimulera hunger. nligt forskningen har de som inte sover, höga nivåer av ghrelin och låga leptinnivåer. Detta resulterar ofta i att äta mer än de behöver och gå ner i vikt.

Det är viktigt för din viktminskning att du har bra sömnrutiner och spenderar minst åtta timmar i sängen per dag.

Du äter mer socker än du tror

Socker kan gömma sig i de mest osannolika livsmedel du kan få i dig stora mängder genom energistänger, spannmål, sportdrycker, såser och pålägg.

Det är mycket viktigt att du läser ingredienserna noggrant på alla livsmedel och att du undviker de som innehåller raffinerat socker när du vill gå ner i vikt.

Du räknar kalorier men inte näringsämnen

Det är uppenbart för de flesta att när de vill gå ner i vikt, sedan äta mindre portioner och skär ner på ditt kaloriintag. ågon är så angelägen om den här metoden att de glömmer att kroppen får de väsentliga näringsämnena som behövs.

Tänk på kvaliteten på maten du äter, inte bara mängden. 

För mycket

n stillesittande livsstil är en av de vanligaste orsakerna till fetma och fetma. Det kan vara lätt att tro att du inte har tid att träna på grund av ett hektiskt vardag, men oftast beror det på brist på intresse.  och inkluderar löpning, vandring, jogging och cykling.

Du tar inte tid för matlagning

n stillesittande livsstil i kombination med en dålig kost är den värsta gärningsmannen när det gäller viktökning. Många människor känner att de inte har tillräckligt med tid att laga näringsrika rätter och välja fryst mat, snabbmat och andra produkter med högt kaloriinnehåll och näringsämnen.Det är viktigt att ta sig tid att laga hälsosamma måltider hemma varje vecka, särskilt näringsrika frukostar.

Du har hormonell obalans

ågra har försökt allt att gå ner i vikt utan att lyckas och sluta uppta sig istället. Om så är fallet bör du kontakta din läkare, eftersom viktökning kan vara ett symptom på hormonell obalans. hypotyreoidism, polycystiskt ovariesyndrom och insulinresistens kan alla orsaka viktproblem inte löst endast genom diet och övning.

Din läkare kan hjälpa till med diagnos och behandling som förbättrar din hälsa. Dessutom, om du får bekräftat att det är hormonell obalans som orsakar din vikt problem, bör du hjälpa din kropp under ledning genom att äta större mängder av hälsosamma proteiner, grönsaker, sjögräs och essentiella fettsyror.

Du behöver inte äter tillräckligt essentiella fettsyror

fettsyrorna omega-3 och omega-6 du får bland annat genom en kost rik på fisk.

Fett har presenterats som fiende för viktminskning i många år. utikerna har ett överflöd av produkter med låg fetthalt och pack lagar ofta bättre näring, men trots detta har vi fortfarande ser en ökning av fetma och övervikt som varje år passerar.

Du kan inkludera hälsosamma fettkällor i din kost, både när du går ner i vikt eller på annat sätt. Linfröolja, fisk, nötter och frön innehåller allt hälsosamt fett som hjälper din kropp att fungera optimalt. Dessa typer av fett bryter ner andra typer av fett och ökar känslan av känsla efter en måltid, för att du ska äta mindre.

Förhoppningsvis har du hittat några bra tips i den här artikeln som föreslår sju alternativa skäl till varför du inte förlorar vikt!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar