Upptäcka hälsosamma fetter som inte kommer att orsaka viktökning

är du letar efter en hälsosam diet utan en massa extra kalorier, vilket gör många bug att eliminera 100% av fett från kosten, eftersom de tror att alla fetter kommer att orsaka viktökning. Även om det är sant att det finns olika typer av fett som skadar kroppen, och om du äter för mycket kan leda till viktökning, det finns också olika typer av hälsosamma fetter som bör ingå i din kost. Istället för att orsaka viktökning kommer dessa att ge viktiga hälsofördelar.

Sanningen om lätta produkter

Innan vi pratar om hälsosamt fett som inte orsakar viktökning, behöver vi prata om lätta produkter. Lätta livsmedel har blivit mycket populära de senaste åren och många har börjat inkludera dem i kosten eftersom de tycker att de är friska. Men få konsumenter är bekanta med denna typ av produkter endast har mindre fett än vanliga produkter, och i stället har de lagt till mer socker och konserveringsmedel vilket inte är bra för din hälsa. 

Å andra sidan är  Dessa typer av fett är nödvändigt för absorption av essentiella fettlösliga vitaminer som , D, och K.

5 typer av hälsosamma fetter

Dessa fem typer av hälsosamma fetter är ett idealiskt komplement till alla diet, och hjälper dig att må bättre.  Du kommer att upptäcka att de kommer att stödja dina mål för hälsa och viktminskning.

Kokosolja

Kokosolja är ett hälsosamt fett med många hälsofördelar. Fram till nyligen trodde det vara en dålig typ av fett i kroppen eftersom det är ett mättat fett. Studier visar emellertid att det mättade fettet i kokosnötolja skiljer sig från det som finns i animaliskt fett. Fettet i kokosnötolja är triglycerider med medelkedja, som lätt bryts ner och används för energi i kroppen. Dessutom befanns  Det kan och hjälper till att förbättra matsmältning och näring och förebygga diabetes och hjärt-kärlsjukdom.

ötter

ötter är fulla av näringsämnen, friska fetter och proteiner som är nödvändiga för god hälsa och hälsosam viktminskning. Denna typ av mat innehåller alfa-linolensyra, en typ av omega 3 som är mycket hälsosam för hjärtat. Det bidrar också till att kontrollera kolesterolnivåerna och förhindra problem i hjärt-kärlsystemet. ötter innehåller en aminosyra som heter L-arginin som stärker immunsystemet, förbättrar hjärtsjukdom och förhindrar sjukdomar. Fiberhalten hjälper till att sänka kolesterol och blodsocker medan vitamin fungerar som en kraftfull antioxidant.

avokado

Denna friska och läcker frukt är rik på eteriska oljor och hälsosamma fetter som ger kroppen viktiga fördelar. De innehåller en viktig antioxidant som kallas glutation, vilket bidrar till att avgifta kroppen, eliminera tungmetaller och bekämpa fria radikaler. 

Frön

 De innehåller också mineraler som magnesium, selen och zink. Dessa näringsämnen bidrar till att förbättra hjärtan och förhindra många sjukdomar.

ågra av de mest rekommenderade frøtypene inkluderar:

  • Linfrö
  • Chia
  • Pumpkin
  • Sunflower

Olivolja

Olivolja är en av dina bästa allierade när det gäller att laga mat och förbättra hälsan din. Det är en alternativ typ av hälsosamt fett som vi kan använda för att steka kött och grönsaker lätt, göra sallader och dressingar och så vidare. Olivolja är känd för sin höga halt av enkelomättat fett och antioxidanter såsom klorofyll, karotenoider och vitamin . Dess egenskaper gör den idealisk för att sänka blodtrycket, förebygga cancer, bekämpa diabetes, och även för att bibehålla en hälsosam vikt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar