Går - och gå ner i vikt

Vi har upprepade gånger talat om de många fördelar som promenader kan ha på vår hälsa. Förbättrar humör, lindrar , sänker blodtrycket och mer. 

Men är det verkligen möjligt att bara genom att lämna huset och gå en promenad? Kanske gör du det nu, men du har inte märkt någon signifikant förändring i din figur eller nått dina viktmål. Kan det vara så att du gör något fel?

Förtvivlan inte! Observera följande tips om hur du går ner i vikt genom att gå. Det är mycket lättare än du tror!

1. Gå ner i vikt genom att gå - är det verkligen möjligt?

Det är förstås det. Som ni redan vet kommer , få din puls racing och hjälpa dig att bränna fett.

 • och kolhydraterna du äter innan de omvandlas till lagrat fett.

 • ara gå varje dag och få puls upp hjälper dig att öka din muskelmassa, vilket ytterligare kombinerar . är du bygger mer muskler och brinner mer fett, kommer din att förbättras.

 • I själva verket och bränna fett, men kom ihåg att för att njuta av dessa förmåner, måste du också titta på vad du äter och begränsa din konsumtion av fet mat, raffinerat mjöl, bearbetade livsmedel, godis, söt soda etc. För att uttrycka det enkelt: du måste ha en hälsosammare livsstil.

2. Vilka andra faktorer behöver du vara uppmärksam på att gå ner i vikt genom att gå?

1. Hur länge ska du gå?

Om du vill se resultat under de första två månaderna, behöver du helst gå en halvtimme dagligen (morgon och kväll) varje dag.

tt ha två sessioner om dagen hjälper till att öka , bränna mer fett och bygga mer muskler. Om du bara vill förbättra din övergripande humör och livsstil, kan du bara gå en halvtimme en gång om dagen. Men att gå ner i vikt mer effektivt, ta två turer om dagen och helst morgon och kväll.

Gör plats för dessa två dagliga sessioner i din kalender!

2. Hur fort ska du gå?

n trevlig snabb takt är cirka 6, 5 km per timme, eller . Om du kan behålla denna takt, kommer du att bränna fett effektivt utan att slösa dig helt.

nledningen till detta är att när ditt hjärta bara mellan 60 till 70% av sin kapacitet, tenderar kroppen att lagra reserverade energi som fett, vilket är vad du försöker eliminera, så detta kommer att hjälpa dig alls (och det kommer inte att göra dina jeans passar bättre heller).

Försök sedan komma ihåg att du måste gå 1, 5 km var 15: e minut. Gör det till ditt mål!

3. Ta hand om dina steg

Det är viktigt att du tänker på hur du går. Observera följande saker:

 • kommer du inte att hjälpa dig att nå målet om körsträcka. Snabbare kommer du dit.

 • Observera hur du flyttar . är hälen träffar marken, ska vristen böja vid ca. 45 ° vinkel. Inte mer och inte mindre. nnars kan du sluta med problem i dina fötter.

 • och försök inte spänna dem.

 • Kom också ihåg , eller du kan börja känna dig yr eller känna nacksmärta. Titta framåt och håll huvudet i ett neutralt läge, varken höjt eller sänkt. Tänk på att när du går, håll dina ögon fokuserade ca 15 meter framför dig. Detta hjälper dig att hålla huvudet i ett naturligt läge och undvika påkänning på nacken.

 • , med fokus på stabila och naturliga rörelser. Du borde inte känna något obehag eller tryck.

 • Och vad sägs om armarna? Många människor vet inte riktigt vad de ska göra med sina armar när de går - borde de böja eller låta dem hänga ner på sidan? Vad är det bästa alternativet? Håll dem böjda, ca. 90 grader. är du går är det viktigt att du låter dem flytta naturligt och inte hålla dem för långt från din kropp. Det är lätt att komma in i en rytm, med din vänstra arm som rör sig när du tar ett steg med din högra fot och vice versa.

 • eftersom det kan hindra dig från att flytta dina armar. Koppla av i dina händer.

4. Välj ett bra område för dina resor

Välj inte ett grannskap i grannskapet som är full av stenar eller grus. och sluta med en förklingning eller en höftskada. 

Du måste också välja bekväma och bra för att skydda dina fötter mot skador på stammen. Kom ihåg att använda slitstarka kläder som andas.

n sista rekommendation innan du går ut genom dörren: Om du är den snälla som gillar att lyssna på musik medan du går, var försiktig.

, och många olyckor har inträffat på grund av detta. Var försiktig!

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar