Hindu matlagning tips som kan hjälpa dig gå ner i vikt

ågra har sagt att efter en hinduisk kost kan du förlora mer kilo om en månad.

Men de här hinduiska matlagningssträngarna kommer inte bara att hjälpa oss att gå ner i vikt. De kommer också att hjälpa oss att känna sig friskare. 

Hinduisk matlagningsinformation

Det är viktigt att veta några saker om indisk matlagning. tt veta mer hjälper dig att integrera det bättre i din kost. I slutändan kan denna information hjälpa dig att gå ner i vikt.

landa inte kolhydrater och proteiner.

 • Välj god mat. Det viktigaste är kvalitet, inte kvantitet.
 • Ät
 • brunt ris Ät färsk frukt, särskilt
 • citrus Ät tre måltider om dagen och tilltugg av denaturerad yoghurt eller frukt. Men bara om du är hungrig.
 • Tugga 100 gånger per munnen. Detta bidrar till att öka matsmältningen.
 • Drick två liter vatten och
 • grönt te Training. Det bästa är att ta en 40 minuters resa varje dag.
 • Hinduiska recept har påverkats av många olika länder. Dessa inkluderar Mongoliet, Portugal och ngland. Konsekvensen av denna mix är ett kök med en stor personlighet.

Det sticker ut på grund av sitt brett utbud av kryddor. De säger att de som är födda i Indien har en bättre förmåga att identifiera smaker än människor födda i väst. Hinduisk mat är också annorlunda eftersom de inte använder nötkött. Kor anses vara heliga i denna religion.

De använder inte heller många mejeriprodukter.

 ghee . De äter också en flytande yoghurt som kallas lassi Övriga ingredienser som de brukar använda är ris, kyckling och lamm. De har också en stor mängd vegetariska rätter. Detta beror på det faktum att många hinduer följer kommandot "ingen våld". Det betyder att de inte vill äta någon form av kött.

ågra av de olika sätten som maten är beredd är:

Vagar: Matlagning och smakämnen med kryddor.

 • Tandoor: Marinerad mat med kryddor och yoghurt. Koka sedan i ugnen.
 • Korma: På glöd. Maten har en tjock konsistens. Detta beror på att de har i yoghurt, mjölk eller grädde.
 • Dhungar: Ångad.
 • Dhum: Maten är grävd ner i glöd.
 • Mat: Hindu yurveda och viktminskning

I Indien, ett av de största länderna i världen, det finns ett starkt samband mellan mat och välbefinnande. Detta förhållande gäller både alternativ medicin och viktminskning.

Detta beror på att

maten är medicin Som vi har sagt tidigare har hinduiska rätter mycket kryddor.ågra exempel är curry, kardemumma och kummin. Dessa stimulerar kroppen, ökar vår kärntemperatur och hjälper oss att gå ner i vikt.

Det är därför indisk mat hjälper oss att gå ner i vikt.

ågra hinduiska matlagningsstilar inkluderar användningen av kryddor och tillbehör. Men för större variation erbjuder vi olika alternativ.

Gurkemeieblader

De djupa gröna blad kan användas för sallader och såser. Och de kan ätas råa eller kokta.

De hjälper magen och matsmältningssystemet att fungera ordentligt.

De hjälper också till att bibehålla viktminskning eller fortsätta att gå ner i vikt. 

gurkemeiebladene Dhal

Detta är en traditionell maträtt från Indien. Den innehåller torkade ärter, linser och bönor. Denna mat serveras med ris och Chapati-bröd.

Dhal har en hög proteinhalt. Detta gör det väldigt tillfredsställande. Det tar också längre tid att smälta det än andra livsmedel. Det betyder att det blir mindre troligt att du kommer att vara hungrig i flera timmar efter att ha ätit den. Detta hjälper också till med viktminskning.

Koriander

Detta är en aromatisk ört som har diuretika egenskaper.

Det hjälper oss att bli av med vätska och toxiner genom urinen I alternativ medicin används det för att minska gasbildning, abdominal inflammation och rena blodet.

baljväxter och korn

aljväxter kokas både skalade och delas för att vara lättare att smälta.

är vi pratar om spannmål är ris utan tvekan grunden för hinduisk mat. Den mest kända typen är basmatiris. Den har en stor mängd fiber och hjälper dig att känna dig bekväm.

Du kan också lägga till lite vete, majs och hirs.

Dryck

tt hålla hydratiserad hjälper till att reglera aptiten. Och ibland när vi tror att vi är hungriga, är vi bara törstiga. tt dricka två liter vätska om dagen och hålla hydrerade, prova några av dessa hinduiska drycker.

Lassi - flytande yoghurt

 • Chai - te med kryddor
 • inmu Pani - saft
 • Coconut Water
 • 

är vi talar om ayurveda mat, det finns 3 typer av tt veta vad din typ kan hjälpa dig att räkna ut vad du behöver äta. Det hjälper dig också att ta reda på vad du ska undvika. Dessa är alla för att hjälpa din välbefinnande och viktminskning.

Vatten: ågon med en lätt eller känslig komposition. De är vanligtvis hungrig hela tiden och har oregelbunden matsmältning.

 • Det rekommenderas att de äter tyngre rätter Pitta: ågon med en medelhög komposition.
 • De känner sig intensiv hunger och törst. De blir frustrerade om maten är ute av tiden och tenderar att äta mer. Det rekommenderas att de äter sallader och kalla drycker.De borde inte äta tung mat eller kött. Kapha: ågon med en tät sammansättning. De har en långsam matsmältning och en medelstor aptit. De bör undvika mejeriprodukter, godis och fett. De borde försöka äta frukt och grönsaker. Det rekommenderas att de försöker äta morötter, squash, selleri, kål och sallad.
 • ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar