Hur man gå ner i vikt genom att minska ditt dagliga kaloriintag

Det är onödigt att säga att kalorier är det som ger oss anledning att gå upp i vikt, i kombination med dåliga vanor och lite fysisk aktivitet. Därför är det viktigt att minska vårt dagliga intag för att behålla vår idealvikt och att må bättre.

tt starta ett viktminskningsprogram kommer att slösas bort om vi inte bryr oss om vårt dagliga kaloriintag. Vi behöver veta hur mycket kalorier vi behöver för att hålla oss friska och hälsosamma, och vi måste förstå att allt över detta belopp kommer att bli fett.

utritionists säger att vi behöver skära 500 kalorier dagligen om vi vill gå ner i vikt. Men vi kan inte bara sluta äta. Vi måste kombinera våra matvanor med en bra övning och en balanserad kost. 

Sov gott

Tro det eller ej, är viktminskning relaterat till hur många timmar du sover. Oregelbunden sömn orsakar tillväxten av ett hormon som inte bara stimulerar aptit, men också känslan av känsla i hjärnan. Ju mer kontinuerliga timmar du sover, mindre tid kommer du att tänka på mat. Detta kommer också att förbättra din hälsa på andra sätt, till exempel för att ge dig energi under dagen, inte bli sjuk, vara på bättre humör, inte stress, etc. Försök att ligga ner och stå upp vid samma tidpunkt varje dag.

Drick mycket vatten

Diets innehåller inte bara vätska, men sanningen är att dricka tre liter vatten per dag kommer att öka din matsmältning, och det fyller också magen så att din aptit är inte så stor. Detta innebär naturligtvis inte att man bara ska dricka vatten och undertrycka en önskan att äta, men innan du äter choklad eller chips kanske du vill dricka ett glas vatten. Detta kommer att hjälpa till att avlägsna toxiner och undvika förstoppning. Din hud kommer också att se bättre ut. Om du dricker ett glas kallt vatten 15 minuter innan du äter, blir du inte så desperat när du ska äta.

Minska mängden socker

Socker finns i de flesta livsmedel, både bearbetade och kokta livsmedel och gör inget för din hälsa. Tvärtom. Minska eller eliminera ditt sockerintag för att uppleva fördelar som du inte ens har föreställt dig. För varje matsked socker du äter, lägger du till kroppen 20 kalorier, förutom att frigöra insulin, hormonet som hjälper till att samla fett.

Ät mer frukt och grönsaker

Lägga till din dagliga kost Fler frukter och grönsaker har många fördelar. utritionists rekommenderar att du får fem portioner frukt och grönsaker varje dag. Det kommer att orsaka färre kalorier samtidigt som konsumtionen av andra livsmedel minskas. Om du till exempel blir hungrig i mitten av din arbetsdag, borde du äta ett äpple eller en päron, snarare än chokladkaka eller andra bagare.Frukt och grönsaker ger oss vitaminer, mineraler, fiber, vatten och andra viktiga element, och i de flesta fall ger det oss mindre än 100 kalorier.

Välj en hälsosam livsstil

Det är ingen tvekan om att du måste vara i fysisk aktivitet för att gå ner i vikt. är kroppen är igång brinner det kalorierna kvar från dina sista måltider. Det finns ingen anledning att gå till ett gym eller annat liknande ställe: Gå snabbare än du brukar jogga, hoppa, åka, simma eller gå med hunden flera gånger om dagen. Håll dig i fysisk aktivitet i minst 30 minuter varje dag och variera övningarna du gör så att dina muskler inte vunnit till dem och du kommer snabbt se resultat.

Välj livsmedel med lägre mängd fett

Inkludera mejeriprodukter (keso, yoghurt, mjölk, ost, etc.), magert kött (kalkon eller kyckling, fläsk), skinka utan fett, fettfri buljong.

yt kött med fisk och ägg tre gånger i veckan. 

Hälsare förband kan innehålla olivolja, solrosolja eller majsolja. nvänd alltid dessa oljor bra, men de kommer också att ge dig mycket energi. är det gäller såser bör du välja de med mindre fetthalt, som tomat, peppar, lätt majonnäs med yoghurt eller grönsaker. Om du förbereder dig själv, var försiktig med hur mycket olja du använder.

Förbered din mat

Det finns många sätt att laga middag och lunch för att kontrollera mängden fett, socker och salt. n god måltid kommer att innehålla magert kött från till exempel fjäderfä eller fisk och grönsaker. Du kan använda folie runt grönsaker och potatis eller fisk, krydda till och steka i ugnen. Köksredskapet kan också användas för grönsaker i en panna med lite olja eller matlagningsspray. Ångad, kokt eller stekt är en bra idé, såväl som bakad.

ndast grillad eller grillad mat vid speciella tillfällen

n gång i veckan kan du njuta av lite stekt eller grillad mat, för att du inte behöver sluta äta allt du vill. Om du gör paned mat, lägg till en matsked vatten för varje ägg du blandar, så du använder mindre olja. nvänd torrt papper för att ta bort överflödig olja. I grytor eller grytor kan du avlägsna huden från fjäderfä och synligt fett från kött innan du steker.

Vi hoppas att du haft den här artikeln om hur du går ner i vikt genom att minska ditt dagliga kaloriintag.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar