ÄR det sant att ju mer du svettas, desto smalare blir du?

Det är en vanlig myt att svettas övningskläder blir, ju mer kilo du förlorar. Detta är dock inte sant. Om allt inte var sant, skulle folk som inte svettat förlora ett enda gram!

Här svarar vi på frågan: Är du verkligen slankare ju mer du svettar?

Svett, viktminskning och övning

Låt oss ta en liten stund för att se vad som händer i fitnesscentret eller i fitnessområdet. är du är färdig med din timme eller träningsrutin, har någon blötläggning med svett och behöver använda en handduk och byta kläder. ndra är dock lika torra som om de inte har rört sig på ett finger.

Förlorar den första personen mer vikt än den andra?

Det är populärt att tro på det här. Men För att avgöra om mer svett betyder mer brända kalorier, låt oss ta reda på vad som händer i din kropp när du tränar.

Fitness och kropp

För att kyla av dig när din kroppstemperatur blir för hög, kroppen har en mekanism som vi kallar svett I grund och botten du skilja ut vatten genom svettkörtlarna i huden. Detta sänker kroppstemperaturen.

 och de fungerar inte på samma sätt hos alla människor. Studier har visat att (medeltalet är mellan 2 och 4 miljoner i hela kroppen).

 (upp till 50% mer). Dessutom har de en annan kroppssammansättning: Hormonella skillnader är orsaken till detta.

Kvinnliga idrottare, till exempel, börjar svettas vid högre temperaturer och från djupare vävnader. Vid samma ansträngning och temperatur svettar män mer. Men kvinnor har fler mekanismer för att kyla sin kropp Det är därför som du tittar på fitnesscentret,

du kommer troligen att se män svettas och kvinnor med röd hud (speciellt ansiktet). Detta händer eftersom kapillärerna på ytan av huden expanderar och ger ut värme. Hur mycket du svettas, beror också på:

väder (fukt och värme orsakar mer svettning)

 • Intensiteten i träningen
 • Om du dricker
 • alkohol Om du röker
 • Vad du har ätit (kryddstark mat ökar din kroppstemperatur)
 • din vikt eller hur mycket kroppsfett du har
 • Så om jag svettas, får jag smalare?

Det har visat sig att

överviktiga människor svettas mer än slankare människor. Överskott av kroppsfett ökar kroppstemperaturen eftersom det fungerar som en "jacka". är du sätter in och rör dig, svetter din kropp för att ge värme. Det betyder att

svett inte bränner kalorier. antning är närmare relaterat till andra faktorer som muskelmassa och fettvävnad. Det är sant att när du svettar du gå ner i vikt, men dessa förlorade kilo består av vatten och mineraler som går förlorade genom ditt svett. Med andra ord förlorar du inte fett genom dina svettkörtlar. 

Har du tid att träna? Självklart har du det! 

 sluta aldrig hydratisera dig själv före, under och efter träning. Det är viktigt att klargöra att

svett inte ökar kalorier bränner, så om du svettas mycket under träningen kan du ha bränt mindre fett än den person som inte svettas en enda droppe. Så varför blir du smalare av träning?

Övning

eller aerob aktivitet har förmågan att gå ner i vikt, men inte på grund av hur mycket du svettas när du tränar. Var kommer viktminskningen från då? Glöm inte att svettning är hur din kropp håller din kroppstemperatur stabil. Det är dess funktion, för att inte hjälpa dig att gå ner i vikt för att se bra ut i bikini.

Om det är att banta var lika enkelt som svett, skulle det vara så enkelt som att sitta framför en ugn, gå till bastun eller ligga i solen vid middagstid. Men

fungerar det inte. 

Vi har redan brutit myten som säger att svettning motsvarar att bli smalare. Vi har också sagt att

om du vill gå ner i vikt måste du välja hög eller måttlig intensitetsutbildning. Här har du:

erob träning

 • n lätt promenad
 • 
 • tt ha åkt skidor
 • Simning
 • Cykling
 • Dansa
 • oxing
 • Martial rts
 • är du gör någon av dessa aktiviteter får dina muskler energi från dina feta reserver, vilket minskar dem. Tillsammans med en

god kost Kom ihåg:

Det spelar ingen roll hur mycket du svettar. Det som är viktigt är hur svårt du jobbar.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar