Ner i vikt genom att äta bröd

Medical och nutrition specialister avslöjade något mycket intressant: du kan äta bröd och gå ner i vikt på samma gång, men du måste inkludera den friskaste typ av bröd i kosten. 

Kan bröd hjälpa mig att gå ner i vikt?

Dr. Felix Gomez-Guillamon rrabal är en medicinsk specialist i internmedicin och en expert på näringslära vid USP Hospital de Marbella (Malaga, Spanien). Det är han som publicerat en intressant bok med titeln där denna intressanta frågan kommer att tas upp. För att förstå lite mer om hur denna idé är motiverat, behöver du bara komma ihåg dessa punkter:

 • Vanligtvis när du startar en diet för viktminskning, är det första de flesta människor gör att Vad kommer detta att uppnå? Vi sänker vårt intag av kolhydrater och fiber, saktar ner matsmältningen vårt och vi hamnar lider av förstoppning. För att inte tala om energibortfall som en följd av det.
 • nligt Dr. Gomez-Guillamon förklarar vi alla behöver Du kanske tänker på kroppsfett genom att läsa ordet "glukos". Tja, några intressanta antaganden kan inträffa. Glukos är viktig för vår hjärna. Denna kropp måste få 20% av vår energi och det är bara glukos som matar det.
 • är vi äter bröd, behåller vår kropp hälften av glukosen. Vissa omvandlas till energi, och den andra delen matar levern. Glukos är viktigt för den här kroppen eftersom det hjälper till att utföra många av dess funktioner. mellertid uppstår problemet är detta händer, tenderar kroppen att behålla vatten och av denna anledning som vi känner ofta uppblåst.
 • röd för sin del, isken är vad vi har på brödet och vilken typ av bröd vi väljer. De som är gjorda med raffinerat mjöl är de mest skadliga.
 • Om vi ??väljer att inte inkludera bröd i vår kost, kommer vi att ha mindre kolhydrater och mindre glukos. Vad betyder detta? att i stället för att förlora fett, kommer vi faktiskt har mindre energi, vilket i sin tur kommer att minska muskelmassa, hud kommer att släppas, vi kommer att drabbas av förstoppning, och vi kommer att ha mindre glukos för hjärnan och levern. Således är det idealiskt att äta bröd på ett balanserat sätt och alltid välja det bästa. På detta sätt, våra grundläggande funktioner optimerats och vi kommer inte att förlora muskelmassa, men i stället vi gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt utan irriterande "slapphet" i huden.

Vilken typ av bröd är det bästa att äta för att gå ner i vikt?

ågbröd, utan tvekan. Smaken är mycket bra och det är en bra kombination med många andra livsmedel; även äta det ensamt är mycket gott. Du hittar den i många brödaffärer, livsmedelsbutiker och butiker för naturliga varor. Du kan till och med göra det själv om du är bra på matlagning.

Vill du veta varför det rekommenderas att inkludera rugbröd i din viktminskning diet? Kom ihåg det här!

 • ågbröd innehåller gott om kolhydrater, men i detta fall är de långsamma kolhydrater. Vad betyder detta? tt och att med ett lämpligt belopp får du dig att känna dig mycket mer nöjd.
 • ågbröd är Det finns mycket få spannmål som är så friska.
 • Dessutom kommer rågbröd att fungera som en utmärkt perfekt för reglering av tarmkanalen. Den är rik på fiber och hjälper oss att förbättra matsmältningen.
 • tt annat fantastiskt faktum som bör övertyga dig om att ta med detta bröd i din kost är att det hjälper till att reglera absorptionen av enkla sockerarter. och hindrar oss från att gå ner i vikt.
 • Dessutom är rågbröd idealiskt för att kontrollera kolesterolnivåerna i blodet. Det fångar triglycerider i tarmarna och förhindrar att kroppen absorberar dem. Det är helt fantastiskt. tt annat intressant faktum om rågbröd är att det hjälper oss
 • förbättra blodcirkulationen. ågbröd hjälper till att reglera högt blodtryck.
 • tt sista faktum att komma ihåg är att även om rågbröd är mycket fördelaktigt, var försiktig med vad du lägger på det. nvänd inte exempelvis smör eller sylt.

Det är bättre att använda olivolja, avokado, rökt lax, grillat kalkonbröst. Genom att följa en varierad och balanserad kost, en som är fri från fett, kommer du att uppnå den viktminskning du vill ha.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar