Melon för viktminskning och bättre sömn

Om du vill gå ner i vikt och att sova bra bör du göra melon en del av din kost. Detta är en utsökt och uppfriskande frukt som är lätt att hitta på sommaren. Men även på vintern kan du utnyttja sina hälsofördelar under hela året. Ta reda på varför  i artikeln nedan.

Vill du lära dig mer om meloner?

Detta är en bra frukt, inte bara på grund av dess storlek. Det tillhör kategorin "jätte grönsaker", tillsammans med vattenmelon, pumpa och squash. Den växer bäst i bevattad sandjord och anses vara en ideal sommarfrukt. Det finns många fördelar med att äta melon och det finns många utgåvor som finns i butiken. De två mest populära varianterna är europeiska och amerikanska meloner.

De väger ofta ett kilo var och är vanligtvis runda och gula. Fruktköttet har ungefär samma färg som den skalliga och är mild men saftig på smak. Melonen är hålet i mitten, omgivet av frön.

Melonernas egenskaper

  • De hjälper kroppen att bekämpa infektioner, virus och bakterier, tack vare C-vitamin och mangan.
  • De hjälper till att kontrollera hjärtfrekvens och blodtryck med kalium, vilket också skyddar mot hjärtsjukdomar.
  • Det förbättrar vår vision och hjälper till med macular degeneration som sker över åren.
  • Meloner innehåller flavonoider som skyddar celler från fria radikaler, och därmed bidrar till att minska risken för cancer i bukspottkörteln, bröst och tarm.
  • De innehåller mycket vitamin , faktiskt mer än de flesta andra frukter. Detta är en effektiv antioxidant som är bra för hud och slemhinnor.
  • Gör kalorier: 100 gram melon består av 34 kalorier. De är låga i fett men rik på näring, som vitaminer och mineraler.

Hur kan melon hjälpa oss att gå ner i vikt?

Tack vare melonens egenskaper för att rensa kroppen, kan det hjälpa oss att gå ner i vikt, men också ta bort toxiner som har ackumulerats i kroppen. Denna frukt har många hälsofördelar. Särskilt viktigt är dess förmåga att rengöra kroppen och avlägsna överskott av vatten.

Så fort du äter melon som en del av din kost din kropp kommer att fungera bättre, utan tillsatser, konserveringsmedel eller andra skadliga ingredienser som finns i vår mat. Dessutom är melonen mättad, eftersom den består av 90% vatten. är du äter denna frukt äter du mindre mat. Som ett resultat kommer du att hydreras och därmed undvika vatten i kroppen och gifter tas bort genom urinering.

engöring kost som innehåller melon

Mycket begränsad diet

Du ska bara följa den här på en dag, där du kan äta så mycket rå melon du vill. Om du blir törstig (mycket osannolikt men det kan hända) kan du bara dricka vatten.

Som en del av en lågkaloridiet

Under dagen kan du äta en hel melon och andra frukter och grönsaker, särskilt om de är råa. Undvik salt och socker. Du kan göra detta i upp till 5 dagar i förväg innan du kan ta en paus.

n hälsosam och god smoothie med melon kan göras på några minuter och du kommer snart att se resultat. Du kan dricka detta när som helst på dagen. Det rekommenderas att du dricker det på tom mage, men det är också bra som mellanmål före middagen, så du äter mindre. Och om det inte räcker, är det fullt av vitaminer och proteiner.

För detta recept du behöver följande ingredienser:

? 2 koppar melon (fruktkött)

? ett grönt äpple (i bitar)

? 1 kiwi skinn (i bitar)

? 1 msk citronsaft

? 1 kopp isbitar eller en halv kopp vatten

? lite honung eller stevia (eftersmak)

Lägg alla ingredienser i en mixer och blanda tills allt är jämnt och krämig. Denna smoothie har mindre än 150 kalorier, men du mår bra.

Är melon bra för sömn?

På grund av dess höga näringsinnehåll, hjälper den melonmodern vi visade dig tidigare också dig att sova bättre. Detta är perfekt för dem med sömnproblem, som sömnlöshet. Denna hälsosamma frukt hjälper till att törst, vilket är en av anledningarna till att människor vaknar på natten. På grund av ökad känsla av mättnad är magen nöjd till morgon, utan att det behövs nattmat.

Vissa tycker att det är dumt att äta melon på kvällarna eftersom det kan leda till förstoppning, men det är inte bevisat. ftersom melonen består huvudsakligen av vatten är det osannolikt att det kan orsaka magproblem. Det kan hända under absorberingsprosessen är att om du äter kall melon på en varm dag, kan din kropp uppleva en termisk "chock". Om frukten inte är helt mogen eller överdriven kan det också orsaka magproblem.

Så länge du äter en hälsosam mängd melon varje dag, ska det inte störa sömnen. Om du har en känslig mage bör du undvika att äta melon strax efter middagen eller strax före sänggåendet.

FruktF

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar